Raskaus- ja imetysajan vitamiinit: laadukas monivitamiini & rautalisä

07 huhtikuuta 2024mainos PUR Hyvinvointikauppa & Wild Nutrition


Raskausaikana monipuolisesta ruokavaliosta tulee entistä tärkeämpää. Säännöllinen syöminen ei kuitenkaan aina ole niin helppoa, varsinkaan alkuraskaudessa pahoinvoinnin tai etovan olon ollessa kiusana. Alkuraskaudessa ainakin itselläni syöminen tuotti välillä haasteita ja paha olo veti olon veteläksi. Raskausajan ruokavalion tueksi olen saanut toivottua helpotusta vitamiinilisillä, vaikka monipuolinen ja terveellinen ruokavalio onkin tietysti lähtökohtaisesti kaiken perustana. Vitamiinilisien käytöllä voi olla kuitenkin hyötyjä kasvavan ja kehittyvän vauvan sekä äidin jaksamisen kannalta, ja tämän olen kokenut itse tärkeänä. 


Olen tutustunut tämän raskauden aikana Wild Nutrition-valmisteisiin, jotka ovat luonnollisia ja korkealaatuisia Food-Grown®-menetelmällä valmistettuja luonnollisia ravintolisiä. Minulla on ollut käytössä tuoteperheen monivitamiini (Wild Nutrition Pregnancy + New Mother Support) sekä rautalisä (Wild Nutrition Iron Plus). Wild Nutrition tuotteita on saatavilla PUR Hyvinvointikaupasta, jonka verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman hyvinvoinnin tuotteita ja perinteinen kivijalkamyymälä löytyy Helsingin Kampista.
Monivitamiini, joka sisältää myös tärkeää foolihappoa

Päivittäinen monivitamiinilisä on hyvä keino tukea monipuolista ruokavaliota. PUR-kaupan Wild Nutrition Pregnancy + New Mother Support -monivitamiini on erityisesti raskaana oleville ja imettäville äideille suunnattu monivitamiinilisä, joka tarjoaa suositellun päivittäisen annoksen välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita koko odotusajalle aina sieltä raskauden alkumetreiltä asti. Monivitamiini sisältääkin mm. sinkkiä, foolihappoa, D-vitamiinia, magnesiumia, B12-vitamiinia, B3-vitamiinia, kromia ja jodia, joista erityisesti foolihappo ja D-vitamiinilisä ovatkin myös niitä vähintään neuvolan suosittelemia vitamiinilisiä. 

Monivitamiinilisän avulla voi välttää useimpia kiusallisiakin raskausoireita. Pahoinvointi on monilla raskaana olevilla ikävä riesa, johon ei usein aina tunnu löytyvän oikein keinoja sen hallitsemiseksi. Ainakin allekirjoittaneella alkuraskauden pahoinvointi veti olon toisinaan todella ikäväksi. Wild Nutrition -monivitamiini sisältää B6-vitamiinia, joka auttaa tasapainottamaan hormoneja ja tukemaan myös niitä pahoinvoinnista aiheutuvia ikäviäkin oireita. Lisäksi monivitamiinin sisältämien B- ja C-vitamiinien sekä magnesiumin avulla voi vähentää väsymystä ja ylläpitää omaa jaksamista arjen pyörteissä. 


Foolihapon riittävästä saannista on erityisen tärkeää huolehtia vähintään raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Usein foolihappolisä suositellaan aloittamaan jo pari kuukautta ennen raskautumista eli jo siellä raskauden suunnitteluvaiheessa. Aloitin itse foolihappolisän jo raskautta yrittäessä ja sitä tulikin säännöllisen epäsäännöllisesti nautittua monta kuukautta. Raskautumisen jälkeen jätin ylimääräisen foolihappolisän pois, sillä suositellun vuorokausiannoksen sai jo valmiina monivitamiinista. Wild Nutrition -monivitamiini sisältää tärkeää foolihappoa raskausajan suosituksen mukaisesti 400 µg. Foolihappo on tuotteessa luonnollisena Food-Grown® folaattina, joka tukee kasvavan ja kehittyvän pienokaisen kasvua mahassa. Rautavalmiste jaksamisen tukena

Neuvolakäynneillä seurataan säännöllisesti hemoglobiinia, jotta voidaan varmistua, ettei raskaana olevalla ole liian matalaa veren hemoglobiinipitoisuutta. Hemoglobiini usein laskee monella odottajalla raskausaikana verimäärän lisääntyessä kehossa, jolloin rautalisän käytöstä voikin olla apua ylläpitämään veren hemoglobiinia hyvällä tasolla. 

Alhaisen hemoglobiinin usein tunnistaa itse jo väsyneestä ja vetämättömästä olosta, ja sitä valitettavasti täälläkin on ollut. Minulla hemoglobiini oli vielä raskauden toisen kolmanneksen alkupuolella hyvällä tasolla, mutta pian se lähtikin edellisen raskauden tavoin aika vauhdikkaaseen laskuun. Rautalisävalmisteen päivittäisellä käytöllä olen toistaiseksi saanut pidettyä hemoglobiinin kohtalaisella tasolla ja rautalisä on ainakin auttanut pitämään selittämättömän väsymyksen nyt poissa. Toivottavasti onnistuisin tämän rautalisän avulla pitämään hemoglobiinin riittävän korkealla raskauden loppumetreille saakka ja siten myös jaksaa paremmin töissä ja arjen askareissa. Minulla on ollut käytössä ihan koko perheelle soveltuva Wild Nutrition Iron Plus -rautalisä. Tuote sisältää Food-Grown® -rautaa sekä C-vitamiinia ja B2-vitamiinia. Tuotetta otetaan yksi (1) kapseli päivässä ja sain suosituksen rautalisän käyttöön neuvolastani hemoglobiinin laskiessa alhaiseksi. Kannattaakin kääntyä oman terveydenhuollon ammattilaisen puoleen eli esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan, jos epäilee, että saattaisi tarvita rautalisää tukemaan arjessa jaksamista odotusaikana. 

Tällä vitamiinipaketilla eli monivitamiinin ja rautalisän yhdistelmällä koen pärjääväni nyt hyvin. Raskauden viimeisellä kolmanneksella toki haasteita voi tulla vielä jaksamisen kanssa vastaan, mutta ainakin olen pyrkinyt tekemään parhaani ja huolehtimaan riittävästä vitamiinien saannista. 
PUR Hyvinvointikaupan löydät Helsingin Kampista osoitteesta Urho Kekkosen katu 8. Tutustu myös laajaan verkkokaupan valikoimaan osoitteessa www.pur-kauppa.fi!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!