Terassin ruukkuistutukset | Onko liian aikaista miettiä kesän istutuksia?

18 huhtikuuta 2024


Nyt kun terassilta on toivottavasti viimeisen kerran sulaneet lumet pois tältä keväältä, alkaa terassilla oleskelu vetämään kovasti puoleensa. Tai täytyy myöntää, että eilen illalla kyllä kevyt puuterinen lumipeite ilmestyi terassillekin, mutta se tuskin tuli jäädäkseen kovinkaan pitkään. Laitoimme pääsiäisvapailla terassikalusteita paikoilleen eli käytännössä terassi alkaa pian olla valmiina kevättä ja kesää varten. Samalla siinä kun terassia laitteli kuntoon, alkoi mieleen hiipiä myös ajatukset terassin ruukkuistutuksista. Viime vuonna istutuksia ei tullut laitettua lainkaan, sillä terassi valmistui vasta heinäkuussa. 


Olen monena edeltävänä vuonna halunnut istuttaa betoniruukkuihin "popcornia", joka kasvaa lopulta näyttäväksi heinäksi. Maissinjyvät olisi edullinen vaihtoehto ja toisi kivaa vehreyttä terassille pehmentämään tunnelmaa. Olen muutamana kesänä jo ihaillut ystäväni "popcornheiniä" hänen terassillaan ja ne ovat näyttäneet tosi kivoilta!Maissin kaveriksi haluaisin ehkä istuttaa valkoisia kesäkukkia ruukkuihin. Valkoinen väri näyttäisi kauniilta valkoisen talon terassilla, ja pitäisi edelleen kuitenkin terassin värimaailman aika kivan neutraalina. En vain ole oikein vielä osannut päättää, mitä lajiketta sitä sitten valitsisikaan, joten ehkä tämä vaatii kierroksen ihan puutarhamyymälässä. Vinkkejä ja ehdotuksia valkoisista kauniista kesäkukista otan myös mielelläni vastaan :-)


Nyt täytyy vielä odotella, että kelit tästä lämpenevät, mutta eiköhän toukokuun puolella pääse jo paremmin fiilistelemään ja suunnittelemaan terassin ruukkuistutuksia. 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!