Viides raskauskuukausi

25 huhtikuuta 2024Viides raskauskuukausi pitää sisällään raskausviikot 17-20. Viides raskauskuukausi starttasi heti sen jälkeen, kun olimme varhaisrakenneultrassa edellisellä viikolla saaneet tietää vauvan sukupuolen.


Varhaisrakenneultrassa meille selvisi, että perheemme täydentyisi pienellä pojalla. Viidennen kuukauden alussa aloimmekin siis tehdä pikkuisellemme vaatehankintoja valmiiksi, ja satuinkin löytämään ison setin siistikuntoisia poikavauvalle sopivia bodeja, housuja ja yöpukuja yhdellä kerralla. Tuntuukin, että aika iso osa vaatehankinnoista tuli tehtyä tämän viidennen ja tästä seuraavan kuudennen raskauskuukauden aikana ja nyt loppuraskaudessa tätä kirjoittaessa hankinnat ovat todella hyvällä mallilla. Laitoin tietysti samalla ostoksia tehdessä myyntiin isosiskon vanhoja pieneksi jääneitä vaatteita, jotta saataisiin kaappeihin tilaa.
Ensimmäinen sokerirasitus minulla osui raskausviikolle 17. Olin jotenkin henkisesti varautunut, että sokerirasituksesta saisin raskausdiabetesdiagnoosin, mutta ihmetyksekseni arvot olivat jopa paremmalla tasolla kuin ensimmäisen raskauden kohdalla. Tämä aiheutti itsessäni pientä kummastelua, sillä koin, että ruokavalioni oli terveellisempi ja, että olin fyysisesti paremmassa kunnossa esikoisen raskauden aikana kuin tässä toisessa raskaudessa. Hyvä juttu tietysti, että radi-diagnoosilta vältyttiin.

Viides raskauskuukausi ei ole oikein jäänyt kovin tähdellisenä mieleen. Ruoka maistui hyvin ja ehkä ainoana mukana kulkevana “raskausjuttuna” oli omenamehu, jota tulikin aamu- ja välipaloilla paljon nautiskeltua. Viidennen raskauskuukauden aikana taidettiin elää tosiaan sitä autuisaa toista kolmannesta, sillä vaivoja ei oikeastaan ollut ja vointi oli muutenkin hyvä.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!