Etukuistin pystyrima-aita

09 toukokuuta 2024


En tiedä onko jollekin jäänyt vielä epäselväksi, mutta olen aivan rakastunut pystyrimoihin. Pystyrima-aidat tuovat kivasti näkösuojaa, mutta ovat kuitenkin samalla tyylikkäitä, siroja ja moderneja ratkaisuja pystysuuntaisuuden ansiosta. Toinen suuri ihastuksen kohde minulla on ruskea kestopuu, joka on ihanan pähkinäisen sävyinen ruskea vaalean talon yksityiskohtina. Mikä siis olisikaan parempi yhdistelmä kuin ruskeasta kestopuusta tehty pystysuuntainen vinorima-aita?Meiltä löytyy pystyrima-aita jo toisesta päädystä terassia ja sitä onkin tarkoitus lisätä myös näkösuojaksi terassin toiseen päätyyn, kun saamme sen valmiiksi. Etukuistille on myös takaterassin tavoin ollut suunnitteilla näkö- ja putoamissuojan rakentaminen. Halusimme ylläpitää yhtäläistä linjaa rimoituksien kanssa, joten valinta oli aika helppo: pystyrima-aita vinorimasta. 


Pystyrima-aita vinorimasta etukuistille

Etukuistille oli tosiaan ollut suunnitteilla näkösuojan ja tietysti samalla myös putoamissuojana toimivan aitaelementin rakentaminen. Nyt kun saimme startattua pihahommia, mies rakensi isänsä kanssa yhteistuumin nätin rima-aidan myös etukuistille tällä viikolla. 

Vinorimaa rima-aitaan meni jonkin verran, sillä tykkäämme tehdä aidat kaksipuoleisina. Omaa silmääni ei miellytä oikein tukikehikon näkyminen rimojen takaa, joten terassin päätyrima-aidan tavoin myös tähän etukuistin rima-aitaan tuli tukikehikon molemmille puolille sama määrä vinorimaa. Lompakkoystävällisin vaihtoehto tämä ei oikein ole, mutta aidasta tulee niin paljon omasta mielestäni nätimpi, että se on kyllä ihan jokaisen euron arvoinen. En suoriltaan osaa sanoa, kuinka paljon tähän etukuistin rimaan olisi mennyt rahaa, mutta terassin päätyrima on ollut muistaakseni 700-1000 euron luokkaa - ei siis todellakaan edullisimmasta päästä, mutta onhan se kaunis. Samanlainen päätyrima pitäisi tosin rakentaa myös terassin toiseen päätyyn tämän kesän aikana, joten siihen taitaa hujahtaa äkkiä toinen toimintatonni...

Nyt ruskea rima-aita komeilee etukuistilla ja tekee kotimme julkisivusta yhtenäisemmän. Tykkään! <3Share your opinion:

 1. On kyllä tyylikäs! Meillä oli lapsuuden rivitalokodissa naapureiden väliset aidat rakennettu juurikin yksipuoleisesti ja tosi häiritsevää että näkyi läpi. Toisessa kodissa edellinen asukas oli sitten nakutellut myös toiset puolet että sai omaa rauhaa :D kivempi viettää aikaa äidin luona nyt lasten kanssa pihalla kun ei näy naapuri vieressä
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tästä tuli kyllä minustakin oikein kiva, sopii hyvin muihin talon yksityiskohtiin 😊

   Oma rauha on kyllä sen verran tärkeää, että hyvän ratkaisun oli edellinen naapuri tehnyt 🤭 Tuntuu vähän tyhmältä, tehdä näkösuojia ja sitten ne eivät edes suojaa.

   Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!