Lasikaiteet terassille

23 kesäkuuta 2024


Terassin kaidevaihtoehdoista lasit ovat tyylikkäät, mutta myös usein kestävät, helppohoitoiset ja pitkäikäiset. Lasikaide ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto, mutta se tuo läpinäkyvyydellään kaunista ilmavuutta terassille. Lasikaiteen tarjoamaan näkösuojaan on helppo vaikuttaa lasin värivalinnalla: kirkas lasielementti antaa mahdollisuuden maiseman näkymiselle sellaisenaan terassilla, mutta myös altistaa terassin ohikulkijoiden katseille. Savunharmaalla lasilla on mahdollista tuoda pientä näkösuojaa, vaikka lasikaiteen läpi näkeekin. Lasikaiteen värivalintaa onkin siis hyvä pohtia kohteen mukaan. 


Lasikaiteita on saatavilla reuna- tai terassipinta-asenteisina ilman alumiinitolppia ja ilman käsijohteita. Usein tolpallinen vaihtoehto on kuitenkin hieman edullisempi ja sellaiseen mekin päädyimme. Kaidetolpat tuovat kivaa ryhtiä lasikaiteeseen, eivätkä näytä mitenkään liian häiritseviltä, vaikka meidänkin terassille niitä tuli 22 kpl. Harmaa lasikaide terassille - Hankinta, asentaminen ja kustannukset?


Lasikaiteen hankintaan voi käyttää ammattilaisten apua tai sitten ryhtyä itse tuumasta toimeen ja hankkia ja asentaa lasit itse. Päädyimme itse tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Hankkimalla ja asentamalla lasit itse säästää helposti useamman tonnin, joten säästöjä toivovalle itse toteutettu vaihtoehto on ehdottamasti parempi. Niin kuin se oli myös meille.


Lasien asentaminen oli ilmeisen helppoa - ainakin näin sivusta seuraajan näkökulmasta. Meidän lasien kaidetolpat olivat siinä mielessä hyvinkin helpot, että sama tolppa soveltui niin väli- kuin päätytolpiksikin. Riittii siis vain selvittää se, kuinka monta kaide tolppaa tarvitaan, eikä tarvinnut huomioida päätytolppien hankintaa erikseen. Helppoa!
Kuinka paljon lasikaiteet sitten kustansivat? Kyselin instagramin puolella tilinitilini seuraajien kiinnostusta lasikaiteiden kustannuksista, ja sainkin läjän veikkauksia kaiteiden kokonaiskustannuksista. Kokonaisuudessaan kaidetta tarvittiin aika pitkälle matkalle, noin 22 metrille. 


Useimmilta kaidetoimittajilta hintalappu oli kuitenkin omaan makuuni aika korkea, jopa 6000-9000€ asennuksineen. Aika pian sai todeta, että itse asentaen säästäisi pitkän pennin. Päädyimmekin tilaamaan kaidetolpat ja lasit sekä hoitamaan asennuksen itse. Kaidetolppien asentamiseen tarvittiin lisäksi paketillinen patteriruuveja. Hinnaksi muodostui koko paketille pyöreästi 2400€, joka on mielestäni aika edullinen suhteessa kaidetoimittajien hinta-arvioihin. 


Millainen kaidevaihtoehto teidän terassilta löytyy?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!