Toinen raskauskuukausi

05 maaliskuuta 2024


Toinen raskauskuukausi pitää sisällään raskausviikot 5-8. Tämä toinen raskauskuukausi oli todellakin väsymyksen täyteinen, ja väsymyksen voimakkuus tuntui taas yllättävän toden teolla. Edellisestä raskaudesta oli kyllä muistikuvia väsymyksestä, mutta tuntui, että nyt oli jotenkin aivan överiväsynyt. Sohva veti kovasti puoleensa ja nukkumaan tuli hipsittyä iltaisin jo viimeistään klo 21-22 maissa. Yöunien pituudellakaan ei tuntunut olevan merkitystä, vaan aamuisin oli joka tapauksesssa aivan väsähtänyt ja jyrän alle jäänyt. 


Myös huono ja etova olo oli rantautunut maisemiin. Pahoinvointia ei kuitenkaan onneksi vielä tämän kuukauden alussa ollut. Ruokien suhteen esimerkiksi mehun ja juuston piti olla tiettyä merkkiä tai muuten sitä ei vaan saanut alas. Edellisestä raskaudesta tuttuun tapaan mausteet ällöttivät todella paljon ja ruokaan lisäkin mielellään ihan vaan pelkän suolan. 


Pahoinvointi alkoi kuitenkin rv6. Ruoat laittoivat yökkimään, mutta myös nälkä aiheutti tätä. Pahoinvointi ja oksentelu oli alkuun aamu- ja iltapainotteista, mutta pian sitä tuntui olevan ihan vuorokauden ajasta riippumatta. Tein jonkin verran enemmän etätöitä, jotta selviydyin aamuista vuorotellen pöntöllä yökkimässä ja koneella istumassa. Raskausviikon 6 aikana otin kuitenkin myös käyttöön aamulla mehun juomisen samalla kun meikkasin. Se tuntui helpottavan aika paljon oloa ja sen voimalla selvisin hyvin aamupalaan asti.


Varhaisultra meille oli varattu arviolta rv7-8 välille, mutta se lopulta tarkentui ultrassa (8+0). Varhaisultra helpotti hetkellisesti alkujännitystä ja huolta kaikesta, ja uskaltauduinkin kertomaan yhdelle läheiselle ystävälleni tulevasta vauvasta. Muille läheisille ja ystäville kertominen päätettiin jättää nt-ultran jälkeen tehtäväksi.


Lue täältä aiemmat raskauskuukausijulkaisut:

Ensimmäinen raskauskuukausi


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!