Maitohappobakteerivalmisteiden käyttö raskausaikana

16 maaliskuuta 2024


mainos BioGaia Finland Oy


Raskausaikana erilaisten vitamiinilisien käyttämisen tärkeys korostuu, vaikka terveellinen ja monipuolinen ruokavalio onkin ehdoton perusta. Neuvola ohjeistaa usein käyttämään raskausajan monivitamiinia ja foolihappovalmistetta vähintään ensimmäisen kolmanneksen ajan. Tarvittaessa odottava äiti voi tarvita myös rautalisää. Maitohappobakteerit ovat kuitenkin myös yksi tärkeä tuki terveelliselle ruokavaliolle ja niiden käytöllä raskausaikana on useiden tutkimuksien mukaan ollut hyötyjä myös vauvalle. Niinpä olenkin tämän raskauden aikana pyrkinyt päivittäin ottamaan myös maitohappobakteerit osana päivittäistä vitamiinipakettiani.Maitohappobakteerivalmisteiden käyttö raskausaikana


Sain BioGaialta testiin BioGaia Tabs -maitohappobakteerivalmisteita. Maitohappobakteerin valinnassa kannattaa yleisesti ottaen kiinnittää huomiota valmisteen sisältämään maitohappobakteerikantaan ja maitohappobakteerien määrään. BioGaian maitohappobakteerit sisältävät tutkittua ja patentoitua Lactobacillus reuteri Protectis -maitohappobakteerikantaa. Tästä kannasta on tehty yli 150 kliinistä tutkimusta. 


BioGaian maitohappobakteerivalmisteista löytyy useita eri makuja. Meillä on ollut käytössä mandariinin, mansikan ja sitruunan makuiset valmisteet. Oma suosikkini on mansikka ja se tuntuu maistuvan parhaiten myös lapselle. Nämä purutabletit sopivatkin ihan koko perheen yhteiseen käyttöön. Annostukseksi riittää 1 puruyabletti päivässä. Tuotteita on saatavilla 30 tabletin pakkauksissa ja ainakin mansikan makuista löytyy myös 90 tabletin perhekoossa
Vauvalle D-vitamiini yhdessä maitohappobakteerin kanssa


D-vitamiinin saanti on tärkeää vauvalle. Meidän esikoisemme oli täysimetetty, jolloin saantisuositus oli 10 mikrogrammaa päivässä. D-vitamiinilisä kyseisellä annostuksella aloitettiin 2 viikon ikäisestä ja sitä jatkettiin aina 12 kuukauden ikäiseksi asti. Sama kaava tulee siis toistumaan myös toisen vauvan syntymän jälkeen.Vauva-aikana meillä oli käytössä tavalliset D-vitamiinitipat, mutta nyt pääsin tutustumaan BioGaian Drops+D3 -maitohappobakteeritippaan. Maitohappobakteeritippa on vastasyntyneille ja taaperoille tarkoitettu maithappobakteerivalmiste, joka sisältää myös tarvittavan päivittäisen D-vitamiinilisän - kaksi kärpästä siis yhdellä iskulla.  


Toivoisin tämän olevan vatsaystävällisempi pienelle vauvalle kuin pelkkää D-vitamiinia sisältävät valmisteet. Mielenkiintoista siis päästä vauvan syntymän jälkeen testailemaan tätä tuotetta. 
Kiitos BioGaialle mahdollisuudesta päästä tutustumaan tuotteisiin! Olemme olleet koko perhe koko alkuvuoden terveitä ja haluan uskoa, että maitohappobakteerivalmisteet ovat olleet hyvä tuki tähän.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!