Laadukkaita lastenvaunuja ja turvaistuimia edullisesti | Omat suosikkini

17 huhtikuuta 2024


Lastenvaunut ja turvaistuimet ovat ehdottomasti vauvavuoden, ja tietysti myös isommankin lapsen kanssa, yhtiä tärkeimpiä hankintoja. Meillä on tähän asti ollut käytössä kolmet eri vaunut: yhdistelmärattaat, matkarattaat ja uusimpana sisarusvaunut. Turvaistuimien saralla kokemusta on kertynyt jo neljän eri istuimen verran ja yhden turvakaukalon käytöstä. Meillä on ollut käytössä Cybex Sirona -turvaistuin, Axkid Minikid 2 (2022/23), Axkid Minikid 3 ja Axkid One 2 sekä Cybex Cloud Z -tutvakaukalo telakan kanssa. Mitkä näistä ovat olleet omia suosikkejani?


sisältää mainoslinkkejä


Kokemuksia Cybex yhdistelmävaunuista, sisarusvaunuista ja matkarattaista

Jollyroomilla on tällä hetkellä saatavilla lastenvaunuja ja turvaistuimia huippu hyvin hinnoin. Cybex Gazelle S -sisarusvaunut löytyvät sieltä nyt vain hintaan 1099€, joka pitää sisällään rungon, kaksi ratasistuinta sekä vaunukopan. Yhdistelmävaunuista hankimme 2020 vuoden lopulla tulevalle esikoisellemme Cybex Priam vaunut. Nämä päädyimme kuitenkin nyt myymään pois ja hankkimaan tilalle Cybex Gazelle S -tuplarattaat vaunukopalla, joka palvelee paremmin pikkuveljen syntymän jälkeen. 


Cybexin Priam vaunupakettiin sisältyi runko, lux-vaunukoppa, istuinosa, turvakaukalon adapterit ja sadesuojat. Hankimme vaunuihin Cybexin oman Cloud Z -turvakaukalon, joten sen sai näppärästi kiinni runkoon adapterien avulla. Lisäksi hankimme myös vaunuihin kuuluvan hyttyssuojan. Priamit ovat helppo taittaa kasaan, joten ne on vaivatonta ottaa myös autoon mukaan. Vaunut saa myös kasaan yksikätisesti, sillä kasaantaitto- ja työntöaisan sääntönapit ovat allekkain työntöaisan keskellä. Vaunut mahtuvat myös hyvin ainakin farkkuauton takakonttiin. Priamit kulkevat myös ihan hyvin lumisessa maastossa, mutta verrattessa Cybexin Gazelleihin, minusta tuntuu, että Gazellet menevät ehkä kuitenkin sujuvammin.Cybex Gazelle S -sisarusvaunut ovat olleet meillä nyt reilun kuukauden käytössä. Vielä ei toki olla käytännössä päästy kokeilemaan tuplarattaiden toimintoja vauvan kanssa, vaan ollaan käytetty vaunuja yhdellä lapsella. Cybex Gazelleissa iso plussa onkin, että ne muovautuvat helposti myös vain yhdelle lapselle omien tarpeiden mukaan. 


Näin jälkikäteen ajateltuna, olisin kyllä ostanut ehkä jopa suoraan nämä Gazellet Priameiden sijaan, jos olisin ollut tietoinen, että nämä tosiaan toimivat myös vain yhdelle lapselle "tavanomaisten" yhdistelmävaunujen tavoin. Gazellet ovat saatavilla useammissa väreissä: meiltä löytyy nämä värissä Moon Black, mutta muita vaihtoehtoja ovat mm. Seashell Beige/TaupeSkye Blue/TaupeLava Grey/SilverOcean Blue/Silver
Meillä on ollut jo pari vuotta käytössä Cybex Libelle matkarattaat, jotka ovat palvelleet hyvin niin kotimaan kuin ulkomaankin matkoilla, mutta myös kaupassa ja kaupungillakin asioidessa. Libellet ovat siitä erityisen hyvät, että ne oikeasti taittuvat kasaan todella pieneen pakettiin. Rattaat ovat helppo kantaa olalla kantokassissa ja nostaa lentokoneessa käsimatkatavarahyllylle.


Libelleihin meiltä löytyy myös adapterit, joihin saa Cybex Cloud Z -turvakaukalon kiinni. Tämä helpotti huimasti ulkomaan matkalla pienen lapsen kanssa liikkuessa. lentokentältä hotellille. Nämä matkikset olen ajatellut ottaa myös pikkuveljen synnytykseen mukaan synnärille, sillä sairaalasta pois lähtiessä on sitten helpompi liikkua autolle, kun vauvan saa turvakaukaloon ja turvakaukalon rattaisiin kiinni. 


Jollyroomilla on tällä hetkellä saatavilla lastenvaunuja ja turvaistuimia huippu hyvin hinnoin. Cybex Gazelle S -sisarusvaunut ovat nyt vain hintaan 1099€, joka sisältää rungon, kaksi ratasistuinta sekä vaunukopan.


Kokemuksia Cybex ja Axkid turvaistuimista


Vastasyntyneestä käytimme noin reilun puolen vuoden ikään Cybex Cloud Z turvakaukaloa, mutta päädyimme siirtämään jo puolen vuoden iän jälkeen vauvan Cybex Sironaan, sillä vauva matkusti siinä paremmin. Mielelläni olisin tietysti käyttänyt turvakaukaloa vähän pidempään, mutta esikoisen kohdalla siirtymä istuimeen helpotti paljon automatkojen istuisuutta. Kaikki meillä käytössä olleet turvaistuimet ovat selkä-menosuuntaan istuimia, joita haluan ehdottomasti käyttää niin pitkään kuin suinkin pystytään. 


Meillä on ollut nyt yhdellä lapsella käytössä neljä eri turvaistuinta ja yksi turvakaukalo. Meillä on tosiaan ollut käytössä Cybex Sirona -turvaistuin, Axkid Minikid 2 (2022/23), Axkid Minikid 3 ja Axkid One 2 sekä Cybex Cloud Z -tutvakaukalo telakan kanssa.  Tämä määrä (4 istuinta) voi kuulostaa paljolta, mutta syinä tähän on, että meillä on jatkuvasti kaksi istuinta käytössä omissa autoissamme ja yksi on asennettu lapsen isovanhempien autoon. Sirona on tällä hetkellä ainut istuin, joka ei ole käytössä, vaan odottaa, että pikkuveli ottaa sen myöhemmin käyttöön siirtyessään turvaistuimeen turvakaukalosta.

 

Oma suosikkini näistä kaikista istuimista on ollut kyllä Axkid Minikid 2 ja 3. Minikid tuntuu tilavammalta istuimelta kuin Axkid One 2, vaikka toki Axkid One -istuimen etu on isofix-kiinnityksessä. Axkid Minikid istuimet ovat turvavöillä kiinnitettäviä, mutta kuitenkin todella helppoja asentaa paikoilleen. En siis oikeastaan näe syytä, miksi istuimen tulisi olla telakallinen ja isofix-kiinnitteinen, varsinkaan kun sitä ei siirretä autosta toiseen jatkuvasti.


Jollyroomilla on nyt Axkid Minikid 2 (2022/23) ja Axkid One 2 -istuimet todella edulliseen hintaan saatavilla. Minikid 2 on nyt vain 339€ ja Axkid One 2 648€.  


 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!