Neljäs raskauskuukausi

01 huhtikuuta 2024Neljäs raskauskuukausi pitää sisällään raskausviikot 13-16. Neljännen raskauskuukauden aikana siirrytään myös ensimmäiseltä kolmannekselta raskauden toiselle kolmannekselle eli saavutetaan siinäkin mielessä yksi iso etappi raskausmatkalla.


Omalla kohdallani tämä neljäs raskauskuukausi ei ollut mitenkään erityisesti mieleenpainuva. Tai toki siihen osui ulkomaan matka ja kävimme varhaisrakenneultrassa, mutta raskauden osalta tämä oli hyvin vähäoireista aikaa. Ehkä isoimpana "oireena" mieleen jäi vauvan liikkeet, joita olin ainakin jälleen tuntevinani noin rv15 alkaen. Jälleen kerran nuo pienet sipsuttelut vatsassa tuntuivat niin ihanilta.Ulkomaan matka ja varhaisrakenneultra


Neljännen raskauskuukauden aikaan meille osui ulkomaan matka. Kävimme Kanarian saarilla viikon mittaisella reissuilla ja lomaan mahtui niin kivoja juttuja kuin valitettavasti myös vähän ikävämpiäkin sattumuksia. Loma alkoi kivoissa tunnelmissa, mutta valitettavasti päättyi meidän kaikkien kolmen osalta ruokamyrkytykseen, jonka kourissa olimmekin sitten loman viimeiset päivät vuorotellen. Harmillinen juttu, mutta minkäs näille aina mahtaa. Tuntui kieltämättä vähän tuskaiselta olla jälleen pahoinvoiva juuri kun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen oli selvinnyt oksentelusta ja etovasta olovasta. Onneksi ruokamyrkytys meni kuitenkin vuorokaudessa ohi. 


Neljännen raskauskuukauden aikana kävimme myös toisessa yksityisessä ultrassa. Halusimme käydä varmistamassa, että pikkuisella olisi edelleen kaikki hyvin ja toiveissa oli myös saada tietää vauvan sukupuoli. Vaikka sukupuoli ei ensisijaisen tärkeä tieto olekaan, koen sen kuitenkin konkretisoivan odotusta paljon niin itselle kuin myös esikoiselle, joten oli kiva käydä jo ennen rakenneultraa kurkkimassa vauvaa. Kävimme varhaisrakenneultrassa raskausviikolla 16+4. Se olikin siis noin viikkoa aiemmin kuin esikoisen kohdalla, mutta aika hyvin näilläkin viikoilla jo pystyi tarkastelemaan rakenteita. Myös vauvan sukupuoli tuli hyvin selvästi ilmi ultrassa, eikä sen osalta kyllä jäänyt arvailemisen varaan. Onneksi kaikki oli taas pienellä hyvin ja sai rauhallisin mielin jatkaa odotusta rakenneultraan.


Toisen kolmanneksen alussa en oikein muista kokeneeni erityisiä raskausoireita. Olo oli aika tasainen, ainoastaan ehkä silloin tällöin närästi. Närästyskin meni kuitenkin ohi, vaikkakin tiesin, että se tulisi aivan varmasti tekemänä paluun viimeistään viimeisellä kolmanneksella (... ja tekihän se!). Kuitenkaan mitään erityisiä mielitekoja ei ollut ja neljäs raskauskuukausi oli tasaista tallaamista. Ja ihan hyvä niin. 


Lue täältä aiemmat raskauskuukausijulkaisut:
Ensimmäinen raskauskuukausi
Toinen raskauskuukausi

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!