Kuudes raskauskuukausi: rakenneultra

27 toukokuuta 2024Kuudes raskauskuukausi pitää sisällään raskausviikot 21-24. Tuntui, että tähän kuukauteen asti raskaus eteni aika hitaalla tahdilla. Talvi oli tällöin parhaimmillaan (vai pahimmillaan?) ja lumitöitä tuntui riittävän jokaiselle viikolle yllin kyllin. Aika hyvin lumia jaksoi vielä työnnelläkin, eikä liiemmin vielä liitoskivutkaan vaivanneet tai vatsankoko häirinnyt.

Kuudennen raskauskuukauden alkupuolelle meille osui rakenneultra. Rakenneultrassa kävimme vielä oman alueemme äitiyspolilla, vaikkakin tämän jälkeen minulle tehtiin neuvolassa siirto Lahteen samoin kuin esikoisenkin kohdalla omasta toiveestani. Rakenneultrassa kaikki oli hyvin, ja siihen myös kuukausi sitten ollut varhaisrakenneultra loi jo uskoa valmiiksi. Rakenneultrassa katsottiin tuttuun tapaan kaikki rakenteet läpi ja kirjattiin ylös vauvan painoarvio, joka vastasi myös hyvin raskausviikkoja.
Kuudenteen raskauskuukauteen ei liittynyt oikein mitään erityisiä raskaushimoja. Edelleen omenamehu maistui, joten ehkä se sitten voitaisiin mainita yhdeksi ns. “ruokahimoksi”. Minulla oli ollut tässä raskaudessa paria eri monivitamiinia käytössä, ja edellisestä raskaudesta poiketen monivitamiinit eivät tällä kertaa aiheuttaneet pahoinvointia lainkaan. Edellisessä raskaudessa yhdistin siis monet aamupahoinvoinnit raskaus- ja imetysajan monivitamiiniin, sillä usein melkein heti monivitamiinitabletin nielaisun jälkeen tuli oksennus. En tiedä onko eri merkeillä ollut vaikutusta, mutta ainakin nämä nyt käyttämäni ovat toimineet hyvin.

Tämän raskauskuukauden aikana ei siis oikeastaan ollut mitään kovin ihmeitä - lukuun ottamatta tietysti rakenneultraa, joka on yksi tärkeä merkkipaalu raskausmatkalla. Vointi oli hyvä, töissä jaksoi hyvin ja arki rullasi omalla painollaan. Toinen sokerirasituskin oli vielä edessä ja se itseasiassa osui minulla sitten tästä seuraavalle eli seitsemännelle raskauskuukaudelle. Siitä siis lisää siellä!Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!